Èxit de la vint-i-dosena Caminada Popular

 

El passat dia 9 de març , el dia de les eleccions, va tenir lloc a Balsareny la tradicional caminada popular , que arribava ja a la seva vint-i-dosena edició. Hi varen participar ni més ni menys que 543 persones. Per quart any consecutiu es superaven els cinc-cents participants; l'any passat varen ser 500 justos i recordem que el 2006 es va batre el rècord absolut, amb 569. Però deixem per al mes vinent l'habitual estadística completa de la caminada.

Després d'una setmana de molt fred i un fort vent, la veritat és que el diumenge va millorar el temps que, encara que es mostrava força núvol, va ser força bo per a caminar, sense gaire fred. A les 8 del matí, una mica més tard que altres anys, la cua de gent que s'esperava per a fer la seva inscripció gairebé travessava tota la plaça de l'Església, alhora que es donava el tret de sortida per als més matinadors, que ja baixaven Repeu avall. Enguany la inscripció costava 7 euros, i 5 per als socis del Centre Excursionista.

El trajecte, d'uns 15 quilòmetres aproximadament, començava pel camí de la via i s'enfilava per la falda del Castell fins a l'anomenada “ bassa ”, des d'on es seguia en direcció nord fins a prop de Sant Esteve , on hi havia el primer control, amb coca i aigua per a tothom; després s'arribava prop de Navàs , on es girava a l'esquerra en direcció el Mujal per anar a parar al bonic paratge de les Cases Noves , on hi havia el segon control i el típic esmorzar, amb entrepà de botifarra i un bon trago de vi, aigua o refresc. El recorregut va continuar per una zona boscosa fins arribar en un punt molt a prop de Sobirana de Ferrans , on hi havia el tercer control i l'avituallament amb taronges i aigua. La tornada al poble es feia per aquella mateixa zona, a la dreta de la carretera de Súria, travessant l'autovia per sota i passant per un camí que acaba prop del pont dels Traginers . L'arribada era a la plaça de l'Església , on els participants rebien el típic obsequi, que aquest any era de molt bon gust: una bona llonganissa!

Com de costum, els caminants, a més de fer esport, van poder gaudir de la natura i conèixer una mica la nostra vegetació amb els típics cartellets que cada any col·loca l'organització, on s'esmenten els principals arbustos, arbres i herbes del nostre terme municipal. Esperem poder celebrar l'any vinent la vint-i-tresena caminada.

Sarment