Dos telèfons per a l'equip de recerca i rastreig amb gossos

 

La Creu Roja a Catalunya ha rebut dimecres 30 d'abril, de part de Vodafone Espanya una donació de dos telèfons de comunicació via satèl·lit que utilitzarà l'Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) de recerca i rastreig amb gossos per millorar la localització de persones desaparegudes en zones de difícil accés i cobertura telefònica feble o inexistent.

La utilització d'aquests telèfons mòbils permetrà a l'ERIE establir un contacte permanent amb el Centre de Coordinació de la Creu Roja, facilitant una comunicació fluida i optimitzant els recursos necessaris per dur a terme la recerca.

Els dispositius telefònics funcionen amb comunicació per satèl·lit Thuraya, fent possible la comunicació en qualsevol circumstància i lloc encara que no funcionin les línies de telecomunicació terrestres (GSM i fixa). També disposen de GPS i de funcionalitats de transmissió de dades.

En l'acte de lliurament dels mòbils, hi ha participat el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, el vicepresident, Josep Quitet, el director territorial de Vodafone Catalunya, Albert Buxadé, i el responsable de l'Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) de recerca i rastreig amb gossos, el balsarenyenc Enric Bruch. En Bruch i la seva dona són els responsables de la Residència Canina Els Tres Pins, de Balsareny.

Aquest lliurament per part de Vodafone s'emmarca en la col·laboració que aquesta empresa manté amb la Creu Roja des de fa anys i que suposa la promoció i contribució amb recursos a un projecte destinat a la recerca i salvament de persones desaparegudes.

L'ERIE de recerca i rastreig amb gossos és l'únic equip d'aquest tipus de què disposa la institució a escala estatal i té com a missió localitzar persones desaparegudes. En l'actualitat l'equip compta amb una cinquantena de gossos ensinistrats i els seus respectius guies, tots voluntaris de la Creu Roja.

Josep Gudayol i Puig