Perruqueria Mercè, un equip per un saló de bellesa

 

De ben segur que en un poble com Balsareny, ens complau conèixer el dia a dia social, polític, cultural i comercial, un xic de més a prop.

Avui són protagonistes un grup de senyores que donen vida al saló de bellesa de la Perruqueria Mercè. Il·lusionades ens diuen: “Som la Mercè, la Meritxell, la Lluïsa, l'Emília, l'Esperança, la Maria Dolors, la Maria Carmen, l'Adelina i la Mireia.

Mercè Farràs Manent va néixer a Viver l'11 de novembre de 1949. Va cursar els estudis primaris i compta amb el títol de perruqueria i estètica.

Meritxell Mas Farràs va néixer a Balsareny el 22 d'octubre de 1976. Compta amb els estudis de formació professional de segon grau administratiu i amb el títol de perruqueria.

Lluïsa Simon Manzano va néixer a Balsareny el 28 d'abril de 1965, i té els estudis primaris i d'Estètica i drenatge limfàtic.

Emília Garcia Maldonado va néixer a Balsareny el 3 d'abril de 1964. Va cursar els estudis primaris, i posteriorment ha fet quiromassatge i té el títol de perruqueria.

Maria Dolors Rodríguez Soria va néixer a Granada el 27 d'octubre de 1969, i compta amb la diplomatura d'advocada laboral.

Maria Carmen Escánez Montilla és de Balsareny, i va néixer el 22 de maig de 1964. Després dels estudis primaris va obtenir el títol de perruqueria.

Adelina Sabio Navarro, balsarenyenca, té els estudis de secundària i va cursar perruqueria.

Mireia Godoy Vilella va néixer a Navàs el 26 de setembre de 1989, i ha cursat estudis de secundària i el curs de grau mitjà d'estètica personal decorativa.

- Què en penseu de la crisi actual, ens en sortirem?

- Pensem que l'assumim igual que tothom i procurem professionalment estar al més ben preparades possible per tal de poder donar un bon servei a tots els nostres clients. Tot per Balsareny i per la comarca.

- Què feu i com porteu el temps de lleure?

- Amb una dedicació plena a la nostra jornada laboral, sempre que intentem portar a terme una natural escapada, ens agrada la lectura i la diversitat (premsa diària, revistes de formació dedicades a la nostra professió, teatre, cinema, etc.). També intentem fer salut anant al gimnàs. Com a prioritat, encara que alguns ja som grans, tenim una gran dedicació pels nostres fills, néts, germans i família, sobretot pel company o marit.

- Actualment, com veieu Balsareny?

- Nosaltres creiem que la vida en si ja té diferents colors, i que no tot és de color rosa, però que a Balsareny hi ha unes bones expectatives, molts nouvinguts que vénen a integrar-se al nostre món laboral. Això ens porta a compartir unes noves cultures. Últimament hi trobem a faltar comerços, perquè les botigues són bona part de l'ànima del poble. D'altra banda, cal que políticament, socialment, culturalment, religiosament i esportivament, tots fem pinya per promocionar Balsareny. En el món industrial hem de procurar la innovació en noves empreses. Hem de plantar cara a l'atur. Això sí, sempre amb una bona convivència, i d'aquesta manera ens en sortirem. I a veure si podem acabar tot aquest grapat d'habitatges que darrerament resten encallats.

Josep Gudayol i Puig