La formació és el futur

 


Ja han passat les festes de Nadal, unes festes que hem celebrat més que mai i hem gastat molt, ha estat com els darrers espernecs d'un animal o l'última cursa d'un ànec sense cap, pel que ens espera.

El 2009 es presenta molt complicat, però serà difícil per a tothom; per tant, és un moment per reaccionar ràpidament i reorientar molts hàbits que no són del tot correctes. Aquesta època l'hem d'aprofitar per treballar molt i formar-nos encara més. La formació és molt important ja que, per la deslocalització i la globalització, la producció es pot fer a qualsevol lloc, però el disseny, la investigació, el desenvolupament i la innovació hem de fer que es quedin aquí.

Tot això només ho podem aconseguir formant-nos, aprofitant al màxim tot el ventall de possibilitats que se'ns ofereix des de les universitats, escoles professionals, la formació específica dels sindicats, beques i ajuts de l'administració...

Si ho fem així, quan sortim de la crisi estarem molt ben posicionats i serem un país punter, de referència i atractiu per a molts.

Sergi López Milla