Joshua Cruz, cap de cuina en un restaurant manresà

 

Joshua Cruz Redón és un jove cuiner balsarenyenc, nascut el 15 d'octubre de 1987. En pocs instants notem una flaire que testifica clarament que som a casa d'un cuiner, i la boca se'ns fa aigua.

En Joshua, en edat escolar, va cursar els estudis obligatoris, EGB i ESO, a Balsareny i Sallent respectivament, i els d'Hosteleria a Manresa. Actualment treballa de cuiner i cap de cuina en un restaurant de Manresa.

Al Joshua li agrada llegir, i sempre que pot ho fa, principalment llibres relacionat amb la seva professió, la cuina. “Ara he acabat de llegir Las confesiones de un c hef, d'Anthony Bourdain. Pel que fa als esports, ens comenta que li agraden tots i que no es defineix amb cap. També li agrada viatjar i li han agradat moltes ciutats, com Mallorca, Madrid, Sant Sebastià, etc. I en el seu temps lliure es decanta per la televisió i escoltar música.

El camí cap a la restauració, el va començar de ben petit. Li agradava jugar i remenar amb coses de menjar, i sentia una gran atenció i curiositat pels aliments. I de fet, sempre ha tingut clar el que volia ser.

Els mestres que ha tingut com a cuiners són Ivan Margalef, Benvingut Aligué, Àngel Pasqual i Jaume Subirós. I ha tingut relació amb diversos chefs, com Benvingut Aligué i Ivan Margalef, i també ha tingut la sort de contactar amb Jordi Álvarez, Josep Aligué, Santi Santamaria, Pedro Subijana i Ferran Adrià, entre altres.

Referent a concursos, ha participat en algun, com per exemple el Madrid Fusion. I també ha estat entrevistat per altres mitjans de comunicació, com el “Fòrum de Vic” i “La cuina amb tòfona”.

El primer plat que va confeccionar, havent complert els 16 anys, va ser un aperitiu: crema de pèsols amb pernil. I un dels seus plats preferits és el tomàquet fregit del seu avi i una bona botifarra amb cigrons.

Josep Gudayol i Puig