Joshua Cruz Redón és un jove cuiner balsarenyenc, nascut el 15 d'octubre de 1987. En pocs instants notem una flaire que testifica clarament que som a casa d'un cuiner, i la boca se'ns fa aigua.
En Joshua, en edat escolar, va cursar els estudis obligatoris, EGB i ESO, a Balsareny i Sallent respectivament, i els d'Hosteleria a Manresa. Actualment treballa de cuiner i cap de cuina en un restaurant de Manresa.
Al Joshua li agrada llegir, i sempre que pot ho fa, principalment llibres relacionat amb la seva professió, la cuina. “Ara he acabat de llegir Las confesiones de un c hef, d'Anthony Bourdain. Pel que fa als esports, ens comenta que li agraden tots i que no es defineix amb cap. També li agrada viatjar i li han agradat moltes ciutats, com Mallorca, Madrid, Sant Sebastià, etc. I en el seu temps lliure es decanta per la televisió i escoltar música.
El camí cap a la restauració, el va començar de ben petit. Li agradava jugar i remenar amb coses de menjar, i sentia una gran atenció i curiositat pels aliments. I de fet, sempre ha tingut clar el que volia ser.
Els mestres que ha tingut com a cuiners són Ivan Margalef, Benvingut Aligué, Àngel Pasqual i Jaume Subirós. I ha tingut relació amb diversos chefs, com Benvingut Aligué i Ivan Margalef, i també ha tingut la sort de contactar amb Jordi Álvarez, Josep Aligué, Santi Santamaria, Pedro Subijana i Ferran Adrià, entre altres.
Referent a concursos, ha participat en algun, com per exemple el Madrid Fusion. I també ha estat entrevistat per altres mitjans de comunicació, com el “Fòrum de Vic” i “La cuina amb tòfona”.
El primer plat que va confeccionar, havent complert els 16 anys, va ser un aperitiu: crema de pèsols amb pernil. I un dels seus plats preferits és el tomàquet fregit del seu avi i una bona botifarra amb cigrons.
Josep Gudayol i Puig