Coneguem els nostres
farmacèutics

 

La família Iglesias Manero a l’antiga farmàcia del carrer Ponent

La farmàcia de Balsareny és l’establiment de la família Iglesias Manero ja fa temps que actualment es troba a la carretera de Berga, número 2. Des d’aquí ens acullen per conèixer-los una mica més. Antigament la farmàcia es trobava al carrer Ponent, davant de la plaça de la Mel.

- Digueu-nos, com va anar que arribéssiu a Balsareny?

- En aquells moments buscàvem un entorn on poder desenvolupar l’activitat que implica estar al davant d’una farmàcia de manera propera, trencant la distància que sovint es troba a la gran ciutat, i Balsareny ens oferia aquesta possibilitat.

- Quan va ser això i d’on veníeu?

- Vam començar a treballar a Balsareny l’1 de gener de 1978, ja fa més de trenta anys. Veníem de Sabadell, capital de la comarca del Vallès Occidental.

- Quina va ser la primera impressió que vau tenir del poble?

- Doncs la primera impressió que vam tenir de Balsareny va ser la d’un poble que ens il·lusionava i s’ajustava al projecte que teníem en ment. De records dels primers temps en teníem molts. Una de les imatges que et queda és aquella carretera estreta que hi havia, res a veure amb l’excel·lent xarxa de comunicacions actual. Balsareny era i encara continua sent un poble molt arrelat a les seves tradicions, com la Festa dels Traginers i la Festa Major.

- Balsareny va ésser la primera farmàcia que vau regir, o bé veníeu d’alguna altra experiència?

- La nostra família venia del ram del tèxtil de Sabadell. Vam haver de deixar els lligams que allí teníem i vam encetar una nova etapa a Balsareny, continuant el relleu de servei farmacèutic que ja hi havia al poble. Abans d’iniciar la nostra nova etapa aquí, ja teníem relació d’amics amb farmàcies on vam adquirir l’experiència que requereix la nostra feina.

- Ja fa temps d’aquella primera etapa al poble?
- Doncs ja fa uns anys sí que vam deixar l’establiment on vam començar, a la cantonada entre els carrers Ponent i de la Mel. Des del 1997 estem ubicats a la carretera de Berga número 2.

- Els balsarenyencs que us coneixem, no tots, hem palpat de prop l’evolució de Farmàcia Iglesias. Comenteu-nos el servei que doneu actualment en comparació d’aquell que vau donar a la vostra arribada.

- Des d’un bon inici ens vam adaptar a les necessitats del poble. Sempre hem intentat donar el millor servei i a l’ensems adaptar-nos als nous canvis i avenços tecnològics que des d’aleshores s’han anat introduint. Paral·lelament hi ha hagut una dedicació plena a l’educació dels nostres fills, els quals amb l’aportació dels seus estudis han donat un relleu fonamental a la continuïtat de la Farmàcia. El servei que oferim actualment ha passat de tenir un sol farmacèutic fins als quatre que hi ha ara mateix, i des de fa dos anys també oferim servei d’ortopèdia, cosa que ens permet dispensar articles ortopèdics estàndards i adaptats. Mantenim a més una fluïdesa important amb el nostre Col·legi Oficial de Farmacèutics i universitats, on s’ofereixen cursos de formació continuada.

El currículum de l’equip farmacèutic de la família és el següent:

  1. Albert Iglesias Llagostera, llicenciat en Farmàcia i diplomat en Òptica per la Universitat de Barcelona l’any 1977.
  2. Pere Iglesias Manero, llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona l’any 2001.
  3. Marc Iglesias Manero, llicenciat en Farmàcia i Tècnic Ortopeda per la Universitat de València l’any 2002, i diplomat en Fisioteràpia per la FUB-UAB l’any 2007.
  4. Esteve Iglesias Manero, llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona l’any 2007 i Tècnic Ortopeda per la Universitat de Catalunya l’any 2008.

 

Josep Gudayol i Puig