L’Associació “Els Ametllers” del Casal de la gent gran de Balsareny informa

 

Acta del jurat:

Reunits a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny, el dia 9 d’abril de 2009, a les 16 hores, la Sra. Maria Jesús Rodríguez Melero, Esteve Díaz i Ramon Carreté Parera representant respectivament la Biblioteca Pere Casaldàliga, l’Associació Els Ametllers i el Consell Municipal de Cultura, per deliberar sobre les obres originals presentades al “Concurs de relats de Balsareny” organitzat per l’Associació Els Ametllers, acorden el següent,

Veredicte:

Categoria de més de 60 anys:

- Francesc Maya Comas. “Una nit tràgica”
- Josep Estruel Filella.     “Estel”

Categoria de 6 a 11 anys:

- Krasi Velichkov Hristov.   “La sèquia”
- Jashneet.       “El castell de Balsareny”
- Judit Capdevila Centellas.       “Els senyors de Balsareny”
- Ainoa Garcia González.    “Els llops de Balsareny” 

I, perquè consti, firmen el present document en el lloc i data abans esmentats.

A continuació publiquem els treballs guanyadors de la categoria dels més menuts.

La sèquia

Un bandoler va tirar pedres a la sèquia i no podia passar l’aigua fins a Manresa i havien de donar molts diners per beure aigua.
                                               Krasi Velichkov Hristov. 1r curs. 6 anys

Els senyors de Balsareny

Hi havia un senyor de Balsareny que anava a missa. Quan passaven la panera per posar els diners hi posava rocs, per que també feien el soroll dels diners. Des de llavors li diuen “ enganya sants “.  També hi havia un senyor que es diu Martí que vivia a l’Alou i sen va voler anar al poble. Encara ara li diuen el senyor de l’Alou.

Judit Capdevila Centellas

El castell de Balsareny

El castell primer no hi havia arbres ni tants animals i també hi havia núvols, i a vegades plovia i feia fred, i als arbres es movien tots sols. Un dia el castell es va cremar. I després els conills van començar a córrer molt ràpid perquè tenien molta por no podien amagar-se perquè les seves cases es van cremar.

Jashneet

Els llops de Balsareny

Fa molts anys a Balsareny quan hi havia llops al poble i atacaven als gossos aquests anaven a casa i els nois deien: Ai ai que ens ataquen els llops! I llavors els nois els ficaven uns collars de punxes i quan els llops volien mossegar-los no podien perquè es punxaven.


Ainoa Garcia González. 1r curs. 6 anys