“La cara i la creu”, teatre innovador a Balsareny

 

El grup escènic PASTBAL- Teatre presenta, el proper dissabte dia 11 de juliol i diumenge dia 12, a la sala El Sindicat de Balsareny, l’obra La cara i la creu, original de Santi Fornell.

PASTBAL- Teatre va néixer com a manifestació espontània a les inquietuds d’alguns dels socis dels Pastorets de Balsareny d’aportar noves perspectives i noves fites a la seva associació.

Nascuts en la seva nova etapa en el 2002, els Pastorets de Balsareny són una associació local que compta amb prop de tres-cents socis i representen anualment una de les expressions artístiques del Nadal més importants del Bages, amb un espectacle on participen més de cent setanta persones.

La seva primera obra fou dedicada a un il·lustre personatge del nostre poble i escrita per a l’ocasió, titulada Ai, Mossèn, un espectacle minimalista i biogràfic que comptà amb la col·laboració de la Coral Sant Esteve de Balsareny, amb una gran afluència de públic i una crítica excepcional. La seva segona obra fou El Tartuf, de Molière, l’any 2008, que també va gaudir d’un gran èxit de públic i de crítica. Ara, amb La cara i la creu, el grup fuig de les tendències clàssiques i presenta un espectacle totalment diferent i innovador, en un intent d’explorar totes les tendències teatrals i oferir una àmplia visió dels treballs escènics contemporanis als seus espectadors.

Un dels aspectes més importants de l’obra és que és inèdita, escrita per a l’ocasió, coordinada i dirigida pels mateixos membres del grup. També l’escenografia i el muntatge multimèdia que forma part de l’obra són originals i propis del grup.
 
L’horari de les representacions serà les 22:00 hores el dissabte dia 11 i les 19:30 hores el diumenge dia 12. El preu de l’entrada serà de 5 euros i la venda anticipada de localitats es farà a través de Calçats Clàssic de Balsareny (tel. 938 396 566).

Sinopsi

L’atracament ha estat un fracàs i ningú no ho entén. Des de fa anys ha estat la banda d’atracadors més important i eficaç de la zona, però avui tot ha sortit malament. Retrobats al magatzem que els serveix d’amagatall, l’ombra d’un traïdor plana entre tots els membres del grup.

Qui és el traïdor? Per què ho ha fet? Els sentiments es barregen amb les emocions del moment i fan que els personatges es transformin en la seva essència, en un ambient on res és el que sembla i tot és possible.

Fins on estaries disposat a arribar per diners? Si el teu destí estés en mans de l’atzar, què triaries; la cara o la creu?

Repartiment

Ramon             Roc Carulla                               Johnny            Santi Fornell
Fede                Climent Ribera                          Maria               Meritxell Fenoy
Paula               Gemma Gudayol                       Sisco               Josep Fornell
Stein                Noemí Gudayol                         Enric               Josep M. Soler

Sarment