- Meteorologia

- Societat
- Opinió


Correu



 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carta al President d’Òmnium Cultural del Bages

 

Escrit del Consell de Govern del Casal Gent Gran de Balsareny adreçat al president d’Òmnium Cultural del Bages, senyor Jaume Puig i Ibáñez.

Benvolgut senyor,

Per decisió del Consell de Govern d’aquest Casal Gent Gran de Balsareny, del que en soc president, m’adreço a vostè per intentar aclarir o donar la nostra opinió de la situació creada en la seva xerrada a la sala Sindicat de Balsareny.

Segons em van informar Esteve Díaz i Armand Casòliva, membres del Consell de Govern presents en aquesta xerrada, al final de l’acte el senyor Josep Gudayol va adreçar-se en veu alta a l’Esteve Díaz, dient que el Casal era un gueto del castellà i que ell se n’avergonyia a l’entrar-hi.

Tota la retolació, documents de tot tipus s’escriuen en català i les conferències es fan totes en català. Altra cosa és que els usuaris, gairebé majoritàriament de parla castellana, no parlin habitualment en català.

El convido a comprovar-ho personalment, visitant el nostre casal per contrastar la versió del senyor Gudayol. Creiem que la Generalitat no acceptaria una situació com l’esmentada en cap dels seus centres.

Li agraeixo per endavant que vulgui acceptar-me aquest escrit, que solament intenta posar les coses al seu lloc.

Rebi la nostra salutació més cordial.

            Francisco López Chávez
            President del Consell de Govern del Casal Gent Gran de Balsareny

Postdata: Volem informar al senyor Gudayol que, segons el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, la paraula “gueto” significa això: Sector social delimitat geogràficament, on la majoria de la població té unes característiques pròpies diferenciades que fan que sigui segregada de la resta de la societat. // Barri habitat per jueus.