Raquel Henares, servei acadèmic de perruqueria al Casal de la Gent Gran

 

Raquel Henares López és, des de fa uns dies, concretament el 2 de novembre de 2009, la responsable del servei de perruqueria del Casal de la Gent Gran balsarenyenc.

“Evidentment, per tal de poder accedir a qualsevol lloc de treball és de gran importància el comptar amb un ampli currículum. Però també us he de dir que on aprens realment és amb el teu esforç en el mateix lloc de treball, és a dir, a la perruqueria”.

La Raquel va néixer a Manresa el 12 de novembre de 1978, i compta amb els estudis de Perruqueria impartits a l’acadèmia Olga Difusió; Llongueras (BCU); Sisau, perfeccionament del tallat de cabell d’home; Tècniques Color Helen Curtis (BCU). “El perfeccionament de tallat de cabell el vaig fer al centre de la població de Palau Solità i Plegamans”.

Normalment la Raquel no llegeix gaire; li agrada més escoltar música i gaudir d’una bona pel·lícula o anar a ballar i poder veure partits de futbol. De ben petita que és seguidora del Barça. També li agrada molt poder viatjar i coneix moltes ciutats de l’estat espanyol. Tal com ens diu: “No he tingut oportunitat de poder visitar ciutats europees, i el motiu quasi sempre ha estat la feina, que no m’ha deixat gaudir d’unes bones vacances”.

- Explica’ns com va anar tot això de presentar-te per tal d’accedir a aquest lloc de treball?

- Doncs m’hi vaig presentar perquè a l’estiu em vaig quedar sense feina. Treballava a una perruqueria de Navàs, i com que estava a l’atur, vaig pensar que era el moment oportú per accedir a un lloc de treball que ja coneixia molt bé, i més tractant-se de la perruqueria dels jubilats del meu poble. Aquí tothom em coneix, i tenint l’oportunitat de tenir la feina a casa no m’ho vaig pensar dues vegades, i aquí em teniu.

- Quines són les proves que vas haver de superar?

- Presentar el currículum, evidentment, com per accedir a qualsevol lloc de treball.

- Saps quantes persones més es van presentar per aquesta plaça?

- Exactament no ho sé, però segons el que he pogut saber no vaig pas ser només jo. Estic molt contenta i penso que vaig tenir molta sort. Ara bé, també crec que el fet d’haver començat a treballar en perruqueria quan tenia tan sols 14 anys va jugar molt al meu favor.

- I ha estat el què et pensaves? T’hi trobes bé?

- Tal i com us he dit, m’hi trobo molt bé. La gent em respon molt bé, i et podria dir que espero jubilar-me aquí, al meu poble.

- Tot i fer poc temps que ets aquí, t’has trobat amb alguna bona anècdota?

- Bé, en principi no puc dir-vos cap anècdota. Però voldria ressaltar l’entreteniment que em dóna tota la gent participants dels cursets de gimnàstica i també, els divendres, amb el ball, tot escoltant les bones melodies de música.

- Referent a l’equipament necessari per desenvolupar una bona feina de perruqueria, hi has trobat a faltar quelcom?

- Podria dir que mai no hi ha res complet, però tinc tot allò necessari per donar un bon servei a tots els usuaris.

 

Josep Gudayol i Puig