Seguretat sobre la riera del Musset

 

“Malgrat l’amplada de les voreres, en aquest tram es troba un buit important que implica la necessitat de posar-hi, a banda i banda dels dos carrers, una barana de protecció per tal de donar una certa seguretat al vianant”.

El paràgraf pertany a la reivindicació feta per “Balsareny Avui” el passat número 271 del Sarment de maig de 1999, sobre la perillositat dels dos trams situats als carrers Ferrocarril i Indústria.

Almenys en aquesta legislatura, l’ajuntament de torn ha arranjat aquest tram del carrer Carrilet sobre el pas no soterrat de la riera del Musset, prop del restaurant el Jardinet. Ara bé, han hagut de passar uns deu anys perquè el fet preventiu hagi estat una realitat.

No era el primer cop, des de la urbanització portada a terme en aquests carrers, que Sarment demanava la col·locació de baranes en aquest lloc. Quina ha pogut ser la raó per la qual s’hagin decidit posar aquesta mesura de seguretat a favor de tot vianant que transiti per aquest pas? Potser avui hi transita un major nombre de persones. Aquells anys, però, recordem-ho, el tram d’aquests dos carrers, principalment en nits d’estiu, l’utilitzaven un bon nombre de persones grans, com també grups de joves que, tot fent el recorregut, vivien de prop el perill. Un risc que només col·locant unes tanques que s’han posat en determinats punts era evitable.

Sigui com sigui, s’ha d’aplaudir el fet i felicitar la regidoria d’Urbanisme. Val més tard que mai.

Josep Gudayol i Puig